Софийският градски съд гледа мярката на Цонев, Сантиров и Попов

Министърът на отбраната в предишното правителство Николай Цонев е разследван за поръчка на оптичен кабел за ведомството

Мярката за неотклонение на бившия военен министър Николай Цонев ще се гледа от 13 часа, вместо от 10.15 ч., както беше първоначално обявено.  Причината за отлагането е, че адвокатите на обвиняемите не са се запознали с всички материали по делото, съобщи "Фокус".

Тримата обвиняеми бяха задържани при акция в четвъртък. Според обвинението бившият военен министър Николай Цонев, чрез посредниците - съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров и бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов, предложил на следователя Петьо Петров подкуп. Целта била да бъде промени подхода си към дело, по което бившият министър е разследван.

"Не познавам министъра, следователят сам поиска подкупа", каза Тенчо Попов на влизане в съдебната зала, цитиран от БТА. Цонев и Сантиров не отговориха на журналистическите въпроси.

Заради засиления медиен интерес служителите на съдебна охрана предприемат извънредни действия - достъпът на журналисти до заседателната зала е силно ограничен като за пресата е определено специално място на партера в Съдебната палата, оградено с въже.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини