Делин Запартов се изправи пред Темида в Кърджали днес,делото бе върнато на Прокуратурата

Отново наблюдаваме фалстарт на делото срещу бившия главен архитект на Кърджали Делин Запартов.Ще припомним,че Прокуратурата го обвини във вземане на подкуп в особено големи размери.

Ето официалното съобщение на Окръжен съд-Кърджали:  

Днес, 25.10.2024 г., състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на разпоредително заседание по наказателно общ характер дело № 251/2024 г., образувано по внесен повторно от Окръжна прокуратура – Кърджали  обвинителен акт срещу двама подсъдими, след като с определение от разпоредително заседание, проведено на 24.06.2024 г., състав на съда прекрати съдебното производство  по делото и го върна на прокурора за отстраняване на допуснати на досъдебното производство съществени процесуални нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване на процесуалните права на обвиняемия Д.З.

Подсъдимият Д.З. е предаден на съд за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, като подкупът е в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение.

Със същия обвинителен акт е предаден на съд и З.П., който е обвинен, че е действал като помагач на Д.З.- извършител-длъжностно лице,заемащо отговорно служебно положение, при извършване на едно от престъпленията.

След изслушване становищата на страните по въпросите по чл. 248, ал. 1, т. 1 – т. 8 от Наказателно-процесуалния кодекс, и след съвещание, съдът не уважи направено искане от Окръжна прокуратура – Кърджали за спиране на делото поради имунитет на подсъдимия Д.З., в качеството му на кандидат за народен представител.  Съдът счете, че следва съдебното производство по делото да бъде прекратено отново и същото да бъде върнато на прокурора за отстраняване на допуснато на досъдебното производство съществено процесуално нарушение, довело до ограничаване на процесуалните права на обвиняемия Д.З.

 Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и/или протестиране в седмодневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини