Два концерта с филмова музика ще изнесат Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов

Два концерта с филмова музика ще изнесе днес и утре Плевенската филхармония под диригентството на Борислав Йоцов във Варна, съобщават организаторите. Солисти са с Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов. На сцената на Фестивалния комплекс с тях ще бъдат и джаз музикантите Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов.

Варна е единственият град, в който Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов ще представят двойна доза от своите проекти, посветени на музиката в киното, с които обикалят страната, подчертават от екипа на спектакъла. По думите на певицата, причината е, че са били очаровани от любовта, с която варненската публика е посрещнала техния спектакъл „Да послушаме кино“ преди година.

Първият концерт днес е с атмосферата на незабравимите мелодии от големите български филми. Организаторите припомнят, че програмата получи награда „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство за 2023 г. Сега варненската публика ще може да я види отново като въвеждаща тема към втория концерт на следващия ден.

На 22 октомври музикалното пътешествие ще бъде със „Светът на киното в музика“. В концерта звучат композиции от знакови ленти като „Имало едно време в Америка”, „Кръстникът”, „Убий Бил”, „Кабаре”, „Флашданс”, „Хубава жена”, от филмите на Чарли Чаплин и други кинотворци. 

Избраните филмови мелодии са с изцяло нови аранжименти, направени от Христо Йоцов специално за проекта. Спектакълът е придружен от мултимедия, подготвена от Васил Каркеланов.

Източник: nrd.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини