Петима от Хасково и Любимец са задържани за купуване на гласове, наркотици и ментета

    Петима души са задържани за купуване на гласове в специализираната акция на МВР в Хасковска област рано тази сутрин. Трима от тях са от Хасково, а другите двама са от Любимец.

    В частен дом в областния град са открити списъци с имена, лични карти, наркотици, стоки менте и цигари без бандерол. Жена е отведена за разпит в полицейския участък в Любимец, тъй като в нея е имало списък и цигари без бандерол.

    При акцията в Любимец пристигна директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Иван Расоков.

    „Проверяват се конкретни адреси, набелязани след анализ на предходните избори за рискови места за търговия на гласове. Проверяват се и хора с прякори. Няма подминат сигнал, като всичко се докладва на прокуратурата“, каза Иван Расоков. Той допълни, че до момента са съставени 21 предупредителни протокола на лица, за които има данни, че биха могли да упражнят влияние върху граждани за вота. Образуваните досъдебни производства до момента са 5.

    Акцията ще продължи до изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. В нея са ангажирани максимален брой полицейски служители, като са включени и сили на жандармерията. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини