Русия въведе извънредно положение в район в Брянска област след обявен от Украйна удар по оръжеен склад

Извънредно положение беше обявено днес от местните власти в западен район на Русия, след като Украйна обяви, че е нанесла тази нощ удар по оръжеен склад там, предаде Ройтерс.

Местното подразделение на Министерството на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийни бедствия заяви, че извънредното положение е било въведено в един от Карачаевски район в Брянска област след „експлозия на взривни устройства“.

Украинската армия обяви, че е поразила оръжеен склад с боеприпаси за ракети и артилерия, включително доставени от Северна Корея, както и управляеми въздушни бомби. Русия и КНДР отхвърлят твърденията за оръжейни доставки, но същевременно декларират засилване на военното си сътрудничество, посочва Ройтерс.

Администрацията на руското министерство на извънредните ситуации в Брянска област заяви, че ситуацията е под контрол, като не спомена оръжеен склад.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз написа в приложението „Телеграм“, че руската противовъздушна отбрана е прехванала и унищожила общо 24 дрона над Брянска област през изминалата нощ.

Граничещата с Беларус и Украйна Брянска област е съседна на Курска област, откъдето Русия се опитва да изтласка навлезлите през август украински части. Миналия месец украинско нападение с дронове предизвика експлозия, съизмерима със земетресение, в голям оръжеен склад в близост до град Торопец в Тверска област, довел до частична евакуация на местното население, посочва Ройтерс.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини