Наркодилър сключи споразумение с Прокуратурата в Кърджали,получи условна присъда

Окръжен  съд – Кърджали одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Кърджали,  подсъдимият – Д.Д. на 31 години, от  гр. Кърджали, и адвокатът на същия.

По силата на одобреното от съда споразумение, подсъдимият Д.Д. се призна за виновен за това, че на 04.10.2023 г. в гр. Кърджали, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества:  амфетамин и коноп/марихуана,канабис/ като стойността на всички наркотични вещества е общо - 1415,20 лв., както и за това, че на 04.10.2023 г. разпространил на друго лице от гр. Кърджали  високорискови наркотични вещества  - амфетамин и коноп /марихуана, канабис/, на обща стойност 38,40 лева.

За извършеното престъпление подсъдимият Д.Д. бе осъден на наказание „лишаване от свобода”  за срок от две години, изпълнението на което наказание бе отложено с четиригодишен изпитателен срок.

На подсъдимия бе наложено и наказание „глоба” в размер на 5 000 лева.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението е окончателно, не подлежи на обжалване и влиза в сила в деня на одобряването му от съда.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини