Кампанията на Димитър Иванов за осигуряване на инвалидни колички на нуждаещите се превърна във фондация

В края на месец август официално беше регистрирана фондацията „Заедно за доброто“. Тя е естествено продължение на кампанията на Димитър Иванов от Бяла река за дарения и раздаване на средства за придвижване на хора с двигателни затруднения. В началото тя беше ограничена в община Първомай, но бързо набра инерция и вече от нея се възползват хора от цяла България.

Димитър Иванов е земеделски производител и един от най-младите общински съветници в общината.

Идеята за фондация не е нова. Той винаги е мислил, че хубавите неща трябва да се градят съвместно – заедно. Това е ипричината тази дума да е водеща в името на фондацията. В световен мащаб успешните организации и фондации най-често водят началото си от идея и кампания на определен човек, или група от хора. Следвайки тези принципи, Димитър Иванов го пренася на българска почва. Идеята на Кампанията е „от хората за хората”, и учредяването на фондацията е естественият и път на растеж и еволюция във времето.

Изначалната кауза на фондация “Заедно за доброто” е приемането на помощни средства за хора с двигателни затруднения, като инвалидни колички, тоалетни столове, проходилки, антидекубитални дюшеци и пр. от хора, които разполагат с такива, а не ги ползват. Ремонтирането им, ако е необходимо, почистването им, съответно и предаването им, незабавно на хора в затруднено положение и такива без ТЕЛК решения от всяко кътче на страната са изцяло за сметка на организацията. Междувременно възниква нуждата от склад за натрупаните помощни средства, за които собственият гараж вече се оказва малък. Така се стигна до закупуването, отново със собствени средства на Иванов, на сграда, която след освежаване и ремонт ще се превърне в основен склад на фондацията.

Голямата идея на “Заедно за доброто” обаче не може да се дефинира с една основна кауза. “Заедно за доброто” е създадена за да допринесе за добруването на българския народ и местната общност в редица социални аспекти, като абсолютната обезпеченост на помощни средства са първият от тях.

Засега фондацията не набира финансови средства, но всеки, който има излишно помощно средство може да се свърже с посочените телефони на страницата на “Заедно за Доброто”, в социалните мрежи или директно с Димитър Иванов.

„Когато в бъдеще насочим фокус към кауза, изискваща по-сериозна финансова подкрепа, обяснява той, ще го обявяваме изрично в каналите ни.“

Всеки може да се включи в дейността на фондацията, споделяйки идеите и дейността на “Заедно за доброто” в социалните мрежи. Планира се създаване на пунктове за помощни средства във всяка област от страната, с цел намаляване разходите за транспорт към и от основния склад в Първомай.

Димитър Иванов разказва още: „С популяризирането на кампанията за приемане и даряване на помощни средства и прерастването ѝ в национална видяхме одобрението, с което бе приета от обществото. Затова заедно с най-активните ми поддръжници и помощници взех решение да я официализирам и направя постоянна. Сега вече тя е тя е общонационална и няма да бъде свързвана само с Димитър Иванов, а с благоденствието на цялата нация.

Създаването на фондацията е свързано и с по-добрата отчетност:  вече са екип от хора, които отговарят за събирането, проверяването, номерирането и следенето на всяко едно помощно средство. След проверка всяко едно помощно средство получава своя стикер и уникален номер и влиза в система. По този начин може да бъде проследено  всяко едно дарение, като така риска от злоупотреби се свежда до минимум. Функционирайки вече като фондация, “Заедно за доброто” се ангажира с активното си участие във всякакви каузи свързани с доброто на България и обществото в бъдеще, след като вече се получи пълна обезпеченост на всички наши бъдещи складове из страната с помощни средства.

Димитър Иванов призовава: „Всеки, който има желае да допринесе с нещо за доброто на хората в неравностойно положение и прекрасната ни страна, без значение от етнос, социално положение или религия, е добре дошъл! Силни сме, когато сме заедно.“

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини