Слънчево и ветровито, валежи в Североизточна България

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Само над североизточните райони облачността ще е по-често значителна и на отделни места там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°, за София – около 16°.

В планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд по високите части все още ще има променлива облачност. Ще продължи да духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще бъде променлива, по-често значителна над северния участък, където на отделни места ще превали дъжд. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен, а по северното крайбрежие и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 16° и 21°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 24 мин. и залязва в 19 ч. и 7 мин. Продължителност на деня: 11 ч. и 43 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 18 ч. и 40 мин. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини