Нова изненада с BG-Alert, няма да получим тестови съобщения?

Нова изненада с националната система за ранно предупреждение BG- Alert, днес в 9:22 часа, час и половина преди тестването на системата, от МВР обявиха отлагане на теста за неопределено време. Обявената причина за отлагането на планувания за днес в 11:00 часа тест е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите.

От самото разработване на системата тя не спира да изненадва гражданите или бива тествана по погрешка когато не трябва, или не се тества когато трябва, така че не бъдете очудени, ако въпреки отлагането на теста все пак някой получи съобщение за тест.

В съобщението на МВР не се казва дали се отлага и тестването на сирените за ранно предупреждение в страната, което би трябвало да се случи паралелно с теста на BG-Alert,  което би трябвало да означава, че очакваме тест на тази система, но явно от МВР, се опитват, да ни изненадат и с това, за това не са дали пълна информация на сайта си.

Това е информацията от сайта на МВР - 

Информираме, че планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение  и оповестяване и на системата BG- Alert се отлага.  Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия Изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини