Зукърбърг представи революционни очила

Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг представи революционните очила с добавена реалност "Orion", които веднага бяха окачествени като най-усъвършенстваните налични интелигентни очила.

Включената в комплекта на очилата гривна следи сигналите на мозъка, т.е. има невронен интерфейс. С очилата може да се обаждате, да играете, да гледате филми, да браузвате.

Може би най-добрата функция е едновременният превод на реч. Очилата превеждат на десетки езици онлайн и звука се чува перфектно през говорителите на очилата. Зукърбърг отличава изкуствения интелект и добавената реалност. Ако на масата има няколко продукти, очилата ги разпознават, поставят виртуални етикети и, ако искате, може да ви покажат рецепта за смути от наличните продукти.

Ако двама души имат тези очила, те могат да ги сдвоят и да играят виртуален пинг-понг. Разбира се, с очилата може да се води видеоразговор през Месинджър. И вие сте с очила, а отсреща е човек без очила, той ще вижда вашия аватар.

"Орион" има голямо зрително поле /70-градусово зрително поле, което е по-широко от всички известни AR очила,/, тежат по-малко от сто грама. Хардуерът на Orion обаче на практика се състои от три части: самите очила, „невронна гривна“ за управление на очилата и безжична изчислителна шайба, която прилича на голяма батерия за телефон. Очилата не се нуждаят от телефон или лаптоп, за да работят, но ако са отделени от шайбата на повече от 12 фута, те стават безполезни. Батерията издържа само около два часа.

Очилата могат да се управляват чрез комбинация от проследяване на очите, проследяване на ръцете, глас и невронната гривна, която слабо наподобява Fitbit без екран. Гривната е изработена от високоефективен текстилен материал и използва електромиография (EMG) за интерпретиране на невронни сигнали, свързани с жестове на ръцете. За милисекунди тези сигнали се превръщат във входни данни. Това не е четене на мислите ви, но се усеща като такова.

Очилата все още не се продават - те ще бъдат тествани от служители и рецензенти, но бъдещите версии ще се появят на пазара.
 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини