С над един милион обновяват два физкултурни салона в Смолян

За две училища в град Смолян предстои обновяване на физкултурните салони. Проектите на учебните заведения са на стойност по 600 хиляди лева. Те са одобрени по програма на Министерството на образованието, финансирана от Националния план за възстановяване и устойчивост.
Основно училище "Стою Шишков" в Смолян разполага с един от най-големите физкултурни салони. Той обаче спешно се нуждае от основен ремонт, какъвто не е правен от построяването му. Точно това предвижда спечеленият от училището проект.
"Основно училище "Стою Шишков" спечели проект на стойност 600 хиляди лева. С тези средства ще бъде изцяло обновен физкултурният салон, санитарните възли, съблекалните, което ще допринесе за по-добри резултати в обучението в часовете по физическо възпитание и спорт. В училището се обучават 169 ученици и всеки клас има възможност самостоятелно да провежда часовете във физкултурния салон", каза Цонка Печилова, директор на училището.
Другото учебно заведение, спечелило проект за обновяване на физкултурния си салон, е Средно училище "Отец Паисий". Реално строителните дейности в училищата все още не са започнали.
"Има обжалване по една от процедурите. Дано не се забавят нещата заради това, но ако всичко е наред, би трябвало в края на тази година да започне работа, съобразена, разбира се, с учебния процес, за да може през 2025 г. двете училища да имат напълно обновени физкултурни салони с електронни табла и нова настилка", каза зам.-кметът Марин Захариев.
До края на годината трябва да приключат основните строителни дейности по двата проекта на общината за ремонт на детската градина и читалището в село Смилян.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини