Първи сигнали за купуването на гласове: МВР ще ги провери и докладва на прокуратурата

В МВР са постъпили няколко сигнала за купуването на гласове, но според служебния министър Атанас Илков те „не са с някаква сериозна тежест.


„Сигналите са по-скоро за лица, които евентуално ще участват в купуване и продаване на гласове, но на този етап няма нищо конкретно като факти, а информацията е много обща. Независимо от това, тя подлежи на проверка, след което ще бъде докладвана на прокуратурата“, поясни Илков.
Противопоставяне на купения вот - това ще бъде една много важна задача за нас в провеждането на изборите, категоричен беше Атанас Илков.


„Не трябва да се допуска изкривяване на вота на гражданите. Ще бъдем безкомпромисни в нашите действия, имаме и организация за съвместни действия с прокуратурата и колегите от ДАНС, има и вече изготвен междуведомствен документ за това“, обясни служебният вътрешен министър.


„В последните и предпоследните избори тенденцията да се купуват дърва за огрев срещу гласове вече намаля значително, тъй като МВР хвърли много усилия, за да предотврати тази дейност“, обясни още Илков.
Той допълни също така, че МВР е пресякло всички предпоставки за такъв тип изборна търговия с много работа с кметовете и горските стопанства. Има и постоянен мониторинг върху тази дейност.


Министърът на вътрешните работи е в Панагюрище по повод Националния конкурс „Пътен полицай на годината - 2024“, който тази година се провежда за 30-и път.

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини