Призив за мир отправиха запасните от Кърджали на 21 септември

Областният съвет на СОСЗР –гр.Кърджали отбеляза световния ден на мира 21 септември пред паметника на Освободителите в гр.Кърджали.

С кратко слово Председателя на Областния съвет на СОСЗР –Кърджали подполковник Бойко Бенеков  запозна присъстващите със същността на празника, а Секретарят на Областния съвет на СОСЗР – Кърджали о.з. майор Златко Колачев прочете собственото си стихотворение посветено на мира.

Подчертано бе, че „мирът не е даденост, той е в резултат на действия за ускоряване на напредъка към Целите за устойчиво развитие и гарантиране, че никой няма да бъде изоставен.Действия за прекратяване на войната срещу нашата планета и нейните  природни дадености!Действия за защита на правата на човека и достойнството на всеки от нас!

Действия за използване на вечните инструменти дипломацията, диалога и сътрудничеството за намаляване на напрежението и прекратяване на конфликтите!Действия в полза на милионите хора, които преживяват ужасите на войната”, се посочва в посланието на Председателя на Областния съвет на СОСЗР - Кърджали подполковник Бойко Бенеков.

Общото събрание на ООН приема резолюция преди 43 години, с която обявява 21 септември за Международен ден на мира. „С това решение държавите членки на Световната организация потвърждават изключително важното  значение на мира за съществуването и развитието на човечеството. С това те потвърждават своята готовност и желание да избавят идните поколения от бедствията на войната”.

Днес ще се поклоним и на тези, които загинаха за майка България.Да помним и техния героизъм.Те бяха в нашите редици.Завършвам с призива да бъдем единни в борбата за мир.Нека човечеството да  живее без войни, а в любов и много радости!”

Участниците в отбелязването на Международния ден на мира поднесоха цветя на Паметника на Освободителите и се поклониха пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

                                       о.з.майор Златко Колачев секретар на областния съвет             на СОСЗР  - Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини