Кметът на Димитровград Иво Димов влиза в предизборната надпревара за НС - ясна е листата на ГЕРБ

Кметът на Димитровград Иво Димов влиза в листите на ГЕРБ, като кандидат за народен представител. Това се случва година след преизбирането му за четвърти пореден мандат, като градоначалник на бригадирския град. Той заема 3-тото място в листата за народни представители от област Хасково.

Председателя на партията Бойко Борисов вчера излезе с обръщение към симпатизантите на партията като оповести, че за пръв път поставят кметове в листите за НС, като поясни, че това не означава, че кметовете ще стават депутати:

"За първи път сложихме и кметовете в листите. Не, че ще стават депутати, но имаше драстична разлика между местните и парламентарните избори в представянето на партиите. Защо сложихме кметовете? Не само заради доброто им представяне. Местната власт, с всичките ангажименти, които имаме към нея, пряко зависи от централната власт", обясни Бойко Борисов.

цитат от www.vesti.bg от среща с актива и симпатизанти на партията w Боровец, която е била излъчвана във Фейсбук.

Самият Димов оповести влизането си в листите за народни представители на партията, чрез страницата си във Фейсбук, ето и думите на Димов:

Уважаеми приятели,
Споделям с вас решението си да бъда част от листата на ПП ГЕРБ в предстоящите избори за народни представители! Това бе трудно решение, не защото имам колебания за отбора, към който се присъединявам, а защото само преди година поех пред вас ангажименти свързани с Димитровград и общината. Знам, че политическите ни опоненти ще използват това, за да се опитат да разрушат доверието помежду ни, но аз вярвам, че смисъла на нашата обща убеденост е една, и тя се нарича България.
Дълбокото ми убеждение е, че човек трябва да може да носи отговорност, а това, което винаги съм правил е да давам най-доброто от себе си.
След три години на лутания, неспирни парламентарни и политически кризи страната ни е изправена пред седми по ред избори - без стабилност и ясен път, по който да се развива. Политическите спекулации докараха до истерия обществото ни, което се раздира от полярни различия по всяка тема или въпрос.
Мисля, че трябва да кажем: Стига! Достатъчно!
България има нужда от стабилност! Народът ни се нуждае от спокойствие!
Подкрепям и заставам зад решението на ГЕРБ да се обърне към някои от най-уважаваните  кметове в страната като
гарант на реализирането на управленската програма и в търсенето на стабилност. Ние с вас знаем, че местната власт винаги е била най-близо до хората и познава най-добре ежедневните неволи и проблеми. Ето защо, се присъединявам към листата на ГЕРБ-СДС в Област Хасково. Осъзнавам важността на момента за страната ни и това да бъде изградено стабилно правителство с ясни цели.
Без вашата подкрепа обаче няма да се справим!
Вярвам, че това, което можем да постигнем заедно с вас, може да промени България!

Делян Добрев ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори на 27 октомври. Втори е досегашният депутат Георги Станков, а трети е кметът на Димитровград Иво Димов.

„Най-важното е да се състави правителство, защото изпаднахме в безвремие. Кметовете не могат да работят, а в това в крайна сметка страдат и гражданите. За това се надявам с Иво Димов в листата да подобрим резултатите си в Димитровград и да постигнем още по-добри резултати в Хасковска област“, каза Делян Добрев.

В листата е и зам.-кметът на Ивайловград Светла Моллова. Тя е на шеста позиция. Това според Добрев е една гаранция за хората, че ГЕРБ ще работи за регионите и общините.

Той определи последните 4 години като безвъзвратно загубени. Защото са усвоени едва пет на сто от средствата по еврофондовете.

Добрев каза, че е реалист и очаква три мандата за ГЕРБ в Хасковска област, но с подобрени резултати като подадени гласове. И отказа да коментира войната и разцеплението в ДПС.

„Очаквам убедителна победа на ГЕРБ. Хората трябва да излязат да гласуват. Кметовете сме най-близко до хората и присъствието на успешните кметове на ГЕРБ в цялата страна в листите ще увеличи подкрепата за нас“, убеден е Иво Димов.
 

Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС в 29 МИР Хасково:
 

1. Делян Добрев - икономист

2. Д-р Георги Станков – ветеринарен лекар

3. Иво Димов - икономист

4. Иван Минев – юрист

5. Силвия Манджукова - юрист

6. Светла Моллова - филолог

7. Евгения Ангелова - финансист

8. Митко Полихронов - предприемач

9. Митко Петров - икономист

10. Васил Митев - IT експерт

11. Атанас Асенов - предприемач

12. Мариян Дервенков - юрист

13. Любомир Михов - икономист

14. Теодора Тодорова – търговски представител

15. Николай Николов – компютърен инженер

16. Димитър Димитров – социален координатор

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини