Партиите в Асеновград постигнаха съгласие за съставите на СИК

    Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев проведе консултациите за формиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК), които да произведат изборите за народни представители на 27.10.24 г. 

    Той поясни, че поканата за присъствие беше публикувана на официалната интернет страница на общината и беше изпратена до електронните пощи на всички парламентарно представени партии и коалиции в 50-тото Народно събрание (НС), изписани в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

    На всички присъстващи беше предоставена справка за разпределението на местата в СИК по видове комисии, в т.ч. ръководствата и членовете на СИК на партиите и коалициите в Асеновград и селата.

    След кратка дискусия и изслушване на всички желаещи да се изкажат, присъстващите представители на партиите и коалициите изразиха съгласие с предложеното разпределение на местата в СИК, подвижните избирателни комисии и секциите в лечебните заведения.

    Срокът за внасяне на изготвените предложения за съставите на СИК и резервните членове е до 12:00 ч. на 24.09.24 г. (вторник).

    Същите могат да бъдат представени на електронен носител по образец, одобрен от Районна избирателна комисия (РИК) – Пловдив област на e-mail-а на община Асеновград, както и на хартиен носител да се входират в Центъра за административно обслужване - етаж II, в сградата на общинската администрация.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини