Премахват две опасни сгради в Кърджали,на тяхно място ще има паркове

Изображение 1 от 2

    Започна премахването на  негодната за ползване, застрашена от самосрутване  сграда на затвореното  в края на 90-те години основно училище „Никола Й. Вапцаров“ в кв. „Веселчане“. Сградата е опасна от дълги години и застрашава живота на минувачите  и живеещите в района.

    „След разчистване на терена на това място се предвижда изграждане на модерен парк с модерни съоръжения, детска площадка, спортна площадка и др. Както обещахме в началото на новия мандат, във всички квартали ще има повече зелени площи, нови  детски площадки, спортни игрища, ще има не строежи, а повече зелени площи и места за отдих и почивка на жителите на нашия град. Обещахме това още по време на местните избори и вече 8 месеца работим в тази посока, работим за хората, заедно с хората. Положихме ново начало и ще превърнем Кърджали в най-зеления град.

    Втората негодна за ползване сграда, която ще се премахне е сградата на недостроеното училище в кв.“Възрожденци“. Процесът по премахването на двете опасни сгради  ще се осъществи в договорените с фирмите-изпълнители срокове. За нас на първо място е важна сигурността на жителите, да няма инциденти и събарянията да се извършват качествено и професионално. Приятната част идва след разчистването на терените от опасните сгради. Най-доброто тепърва предстои. Група експерти работят по проектите и се надявам живеещите в двата квартала да бъдат приятно изненадани от  това, което ще се построи на освободените от опасните сгради площи“, коментира  кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн,който инспектира хода на премахването на бившото училище в кв.”Веселчане “.

    Това съобщиха от Община Кърджали

    Снимки:еТВ.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини