Oasis се събраха отново

След 15 години легендарната британска група Oasis се събира отново. През 2009 г. скандали между братята Лиъм и Ноел Галахър сложиха край на съвместната им кариера, но години по-късно британците обявиха, че им предстои световно турне.

Създадената през 1991 година в Манчестър група е в основата на възхода на бритпопа. С 6  албума и безброй хитове Oasis си печелят прозвището „Beatles на нашето време“. А макар съревнованието по време на активната им кариера привидно да е с конкурентната група Blur, истинското напрежение е вътре в бандата. Скандали и побои – включително на сцената, белязват кариерата на двамата братя Галахър.

Така през 2009 година, малко преди концерт в Париж, китаристът и основен текстописец Ноел обявява, че повече не може да работи с брат си Лиъм. Отдават се на солови кариери, а макар и двамата да продължават да изпълняват песни на групата на концертите си, не спират да си разменят и нападки в медиите.

„Смятам, че е просто нелепо и аз, и той да правим солови албуми, но това е положението. Ние двамата просто не се разбираме, много сме различни. Може би, ако някой ден отново станем братя, най-естественото нещо ще бъде отново да правим и музика заедно. Ако можех още утре щях да се върна в Oasis, но проблемът е, че той иска да командва. Аз обаче – също“, каза Лиъм Галахър през 2017 г.

„Ако трябва да се върна в миналото, бих повторил всичките си грешки, защото те бяха страхотни. Важното е, че бях достатъчно умен да осъзная пороците си и да си кажа „стига толкова“. Ето защо не съжалявам за нищо“, посочи тогава Ноел Галахър.

Продажбата на билетите започва в събота, а очакванията са събирането на Oasis да им донесе приходи от над 400 млн. британски лири.

Източник: radioenergy.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини