The White Stripes се събраха отново за да…осъдят Доналд Тръмп

Джак Уайт е сериозен мъж и държи на думата си. В края на август той побесня, че Доналд Тръмп използва негова музика в кандидат-президентската си кампания (без разрешение, разбира се) и каза, че задължително ще го даде под съд. Consequence информират, че неговият партньор в групата The White Stripes Мег Уайт също участва в иска срещу Тръмп. Така излиза, че носителите на шест награди Грами са се събрали отново, макар и само за да заведат дело срещу бившия президент на САЩ.

Джак Уайт показа копие от съдебния иск на профила си в Instagram. В него той споделя: „Тази машина ще осъди фашистите.” Джак и Мег (заедно и поотделно) съдят Доналд Тръмп, предизборния му щаб и заместник директора по комуникациите на Тръмп – Марго Мартин. Основна причина за това е „скандална злоупотреба“ с песента им „Seven Nation Army“.

The White Stripes посочват поне шест случая на нарушения на авторските права и други престъпления. Съдебният иск произлиза най-вече от видео в социалните мрежи, което бе пуснато от Марго Мартин през август. На него се вижда Тръмп, който заминава за щата Мичиган, на фона на песента „Seven Nation Army“.

Джак Уайт наистина побесня след излизането на това видео. Това е (само малка) част от нещата, които той каза тогава:

„Oooo, даже и за миг не си и помисляйте, че може да използвате моята музика…вие скапани фашисти. Съдебен иск от моите адвокати вече лети към вас. Може да го прибавите към колекцията си от 5000 подобни, които вече имате.”

The White Stripes се разпаднаха през 2011 година, когато Мег Уайт обяви, че иска да се оттегли от светлините на прожекторите. Групата, която е приета и в Залата на славата на рока беше сред водещите инди рок банди в началото на новия век.

Източник: www.zrock.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини