Бившият басист и вокалист на Nightwish Марко Хиетала отново е в светлините на прожекторите

Песента вече е налична във всички големи стрийминг платформи. На практика това е готически химн, който разказва за живота на луд учен, който се опитва да съживи любовта на живота си. Видеоклипът е мрачен и филмов и доста напомня творчеството на Тим Бъртън. Това означава, че е леко зловещ и очарователен едновременно. Песента много добре показва умението на Марко Хиетала да разказва интересни истории, в комбинация със запомнящи се китарни рифове и прилепчив припев. 

Ето какво разказа самият Хиетала за парчето:

“Аз харесвам романси, но специално моите обичам да ги миксирам с малко лудост и кръв в тях. Сигурно това говори доста за мен като личност, не знам, обаче за мен това си е легендарна комбинация. Надявам се, че и на всички вас ще ви хареса.“

Да, Марко, не е много нормално, но кой е казал, че трябва да е?

Повече подробности за песента даде китаристът и продуцент Туомас Уайнола:

“Като продукция тази песен е много интересна. В нея имам няколко много любими момента, които се опитват да уловят стила на албумите на Алис Купър ‘Trash’ и ‘Hey Stoopid’. Обичам този театрален рок звук с хубави китарни рифове, синтезатори и солидни бек вокали.“

От своя страна видеоклипът, който излезе заедно със сингъла, кара тази мрачна романтична история да оживее по един забележителен начин и добавя допълнителна дълбочина към нея.

Този месец Марко Хиетала ще се присъедини към вокалистката Таря Турунен (също ex-Nightwish), като двамата се отправят на европейско турне. Феновете ще могат да ги видят и чуят отново заедно на голямата сцена. Любопитното е, че те си имат самостоятелен репертоар, но за някои песни ще излизат заедно. Пожелаваме успех на съвместното им турне.

Източник: www.zrock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини