Председателят на РИК-Смолян Венета Русева официално получи печата на комисията

Изображение 1 от 3
    Районната избирателна комисия в Смолян от днес стартира работа. Съставът й беше определен с решение на ЦИК. Днес почти целият състав на РИК и двамата заместник областни управители Андиян Петров и Красимир Даскалов участваха в кратката церемония. Петров прочете решението на ЦИК за състав и ръководни органи на комисията. За председател е определена адвокат Венета Русева от ГЕРБ-СДС. Заместник областните управители официално връчиха решението и печата на 22-ра РИК-Смолян.
    Районната избирателна комисия се състои от 13 членове. Заместник-председателите са четирима - Добрин Тодоров (Възраждане), Костадин Чаталбашев (БСП), Боян Симеонов (ПП-ДБ) и Соня Коджебашева от ИТН. За секретар на РИК-Смолян е назначена Таня Светлинова от ДПС.
    "От свое име и от името на целия състав на РИК поемам ангажимент да работим за спокойното провеждане на изборите на 27 октомври 2024 година, разбира се, като се уповаваме на закона. В състава на Районната избирателна комисия са включени колеги с изключителна компетентност, с много опит в изборния процес, затова аз смятам, че ние ще оправдаем доверието, което ни е гласувано", каза председателят на РИК адвокат Венета Русева.
    Първото заседание на РИК беше свикано за тази вечер. От областната управа обещаха на комисията пълна логистична подкрепа.
     
    Величка Петкова
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини