Почетният гражданин на Хасково Николай Вълчев: Приемам отличието като признание за всички хасковски пожарникари

    На тържествена церемония днес бе връчено званието „Почетен гражданин на Хасково“. Празничното събитие бе в Драматично-куклен театър „Иван Димов“. 

    От театралната сцена председателят на Общинския съвет Таня Захариева и кметът Станислав Дечев приветстваха хасковлии по повод празника на града. След това се премина към връчване на званието.

    С решение на Общинския съвет за Почетен гражданин на Хасково бе обявен доскорошният директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Николай Вълчев.

    „Благодаря Ви за високото отличие. Това е голяма чест за мен и го приемам като колективно признание на всички хасковски пожарникари. Желая Ви модерно бъдеще и просперитет на моя град. Нека Богородица да бди над жителите и гостите на град Хасково“, написа в книгата с пожелания старши комисар Вълчев. 
    След церемонията той получи и подарък от хасковски журналисти, в знак на благодарност за добрата комуникация в съвместната работа през годините. 

    На сцената в театъра днес бе връчено и отличието „Почетен знак на Хасково“. С него бе удостоена народната певица Илка Александрова.

    „Благодаря на Бог, който е решил точно на мен да даде това призвание, да бъда посланик на българщината, да бъда радетел за това, фолклора ни, като наша идентичност, да се съхранява, да се запазва и младото поколение да знае корените си и да не загубим България. Загубим ли фолклора, ние губим България“, каза в словото си Илка Александрова. 

    В рамките на днешната церемония бяха връчени още три награди. За принос в развитието на образованието и училищната дейност отличени бяха старши учителят по английски език е Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Красимира Педева и директорът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ Маргарита Топалова. 

    Наградата „Деятел на културата“ тази година е за Иванка Топузова - ръководител на певческа школа „Зора-Зорничка“ и на женския народен хор „Зора-Зорница“. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини