Българска песен е предложена за номинация за „Грами“ 2025 г.

Един от хитовете на българската група SEVI влезе в селекцията с песни, които са предложени за номинация за "Грами 2025" в категория "Най-добро алтернативно музикално изпълнение". Става въпрос за песента им World That Doesn’t Fit. Сингълът стана доста популярен извън България, като предизвика интерес сред музикални влогъри и инфлуенсъри, както и сред създателите на т.нар. reaction видеа в YouTube. В България песента беше две седмици начело на националната класация Топ 30 на радио "Зи Рок".

"Бяхме уведомени от членове на Американската звукозаписна академия, че нашата песен World That Doesn’t Fit е включена в селекцията с песни, предложени за номинация за "Грами 2025"! Изключително сме развълнувани от новината! Не сме и мечтали за подобна чест и признание", заявиха от групата. През ноември ще стане ясно дали SEVI ще се пребори да попадне в окончателната селекция за номинации.

До момента само два пъти българи са печелили "Грами" - формацията "Мистерията на българските гласове", чийто втори албум е награден през 1989 г. за "Традиционна фолклорна музика", както и групата ФСБ през 1990 г. за участието си в създаването на песента Ciellito Lindo на Хосе Фелисиано, която печели в категория "Най-добро латино поп изпълнение".

В момента група SEVI е на европейско турне в подкрепа на новия си албум Genesis и се готви за участия в Швейцария в средата на септември. Музикантите ще изнесат два самостоятелни концерта там и един с Джони Джоели и неговата банда Hardline в легендарната зала Z7. В края на ноември пък ще участват на фестивалите Winter Storm в Шотландия и Planet Rockstock в Англия.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини