Засилено полицейско присъствие пред сараите в Росенец и Бояна

Засилено е полицейското присъствие пред сараите в Росенец и Бояна. В момента обстановката е спокойна, съобщи БНТ.

Часове наред активисти на ДПС останаха пред двата имота в подкрепа на почетния председател на движението Ахмед Доган.

До напрежението се стигна след като бившият транспортен министър и доскорошен съдружник на Доган Данаил Папазов заяви, че е собственик на имотите и поиска почетният председател на ДПС да ги напусне.

Поддръжници на Доган се събраха пред двата сарая: „Идват и извеждат служителите''

По-късно пред жилищата в Бояна, в които от години живее Доган, започнаха да се събират активисти на ДПС, които заявиха, че се извършва самоуправство тъй като в имота са влезли хора, които не се знае какво могат да внесат и изнесат и че не това е начинът за освобождаване на имота. Поискаха и институциите да се намесят. В сараите влязоха и полицаи, които по-късно обявиха, че хората вътре имат нужните документи да са там.

Според информацията почетният председател на Движението се намира в Росенец. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. Те заявиха, че се притесняват за живота и здравето на лидера си.

Това, което се случва с имотите, обитавани от Ахмед Доган, е грубо самоуправство. Това заявиха представители на ДПС и симпатизанти на партията, които от снощи са пред резиденцията на почетния председател в столичния квартал „Бояна“.

„Ние не получихме никаква информация какво се случва вътре и все още сме в недоумение кой е вътре, по какви причини, с какво е влязъл, какво прави вътре, дали е изнесъл нещо и всички хора, които са събрани в момента, са тук, за да защитят личното имущество на д-р Доган и да възпрепятстваме всякакви опити за посегателство върху неговото имущество“, каза Тимур Халилов от ДПС.

Той заяви, че не разполага с документи по отношение на собствеността на имотите, но заяви, че Доган ги обитава от 20 години. Посочи, че председателят на партията не е бил предупреждаван да освободи имотите.

„В момента има самоуправство, една груба форма на самоуправство от лица, които ние все още не знаем кои са тези лица, кой ги е изпратил. По неофициална информация това са представители на охранителна фирма. Това е още нещо, което ние недоумяваме как може охранителна фирма да влезе, да изведе служители, които работят от 20 години в сградата и в момента ние да не можем да получим информация от легитимен орган какво се случва вътре“, каза Халилов по БНТ.

Той изрази готовността на хората пред резиденцията да останат там „до последно“. По негови думи всички служители в имота са били изведени от него още вчера.

„Не знаем кой стои зад всичко това“, заяви Халилов и добави, че не е говорил с почетния председател на ДПС и не са си казвали нищо по темата с имотите.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини