Този Lucid Air Sapphire е най-бързият брониран автомобил в света

Ако не надбяга куршумите, може да ги спре

Бронираните автомобили обикновено не се свързват с думата „бърз“. Компанията US Armor Group реши да обори това твърдение като направи специален Lucid Air Sapphire, който нескромно нарича „най-бързия брониран автомобил в света“, съобщава Motor1.

Колата запазва оригиналното си задвижване. Тя развива 1234 к.с. и може да достигне 100 км/ч от място за 1,89 секунди (преди модификациите).

Дори и това обаче не е достатъчно бързо, за да се избяга от куршум. За тази цел специалният Sapphire е с нов тип олекотена бронировка, която включа специални прозорци, които могат да спрат .44-калиброг магнум.

Вратите и панелите на купето също са подсилени с нов олекотен композитен материал. Той е пет пъти по-лек и 10 пъти по-здрав от балистичната стомана, която по принцип се използва за бронировка. На външен вид обаче колата е практически идентична със стандартната.

Всичко това добавя 174 кг към теглото на колата – добър резултат, имайки предвид степента на защита. От US Armor Group казват, че бронирания Sapphire може да достигне 320 км/ч максимална скорост и не губи много от времето за спринта до 100 км/ч.

Компанията предлага и много голям набор от допълнителни екстри, които клиентите могат да добавят към своя Sapphire. Например електрошок за дръжките на вратите, пръскачки с лютив спрей, отвори за оръжия. Може да има и сензори и защита за отровни газове, както и допълнителна бронировка, която да предпазва от експлозиви.

US Armor Group предлага и специален WiFi пакет. Той включва защитена безжична връзка, скенер и радио с връзка до полицията и пожарната, както и до представители на самата компания за допълнителна помощ.

Очаквано, бронираният Sapphire е доста скъп. Цената започва от 475 000 долара, като може да се повиши значително според допълнителните екстри, ако клиентът реши да ги поръча.

 

Източник: carmarket.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини