Над 150 деца от населените места в общината взеха участие в Лятна академия „Ваканция на село“

Изображение 1 от 4

    Над 150 деца от населените места в общината взеха участие в Лятна академия „Ваканция на село“
    Първата по рода си Лятна академия „Ваканция на село“, организирана от Община Радомир, МКБППМН, РУ-Радомир и РСПБЗН-Радомир приключи успешно.
    Над 150 деца на територията на общината взеха участие в различни дейности, включващи алтернативни подходи на обучение чрез преживяване сред природата, провеждане на образователни инициативи на достъпно и любимо място.
    Дейностите се провеждаха в продължение на два месеца и бяха насочени към деца на възраст между 8 и 18 години. Бяха включени разнообразие от теми, предназначени да ангажират малчуганите и да ги забавляват, като същевременно им предоставят ценни житейски уроци. В програмата бяха включени спортни дейности водени от местни професионални спортисти, интерактивни обучения по пожарна безопасност, пътна безопасност, оцеляване сред природата и превенция на рисковото поведение.
    „Изключително сме горди от успеха на съвместната инициатива „Лятна академия за спорт и превенция“. С общи усилия, непоколебима подкрепа и отдаденост я направихме толкова успешна и се надявам да продължим да подобряваме живота на младите граждани на Община Радомир чрез подобни дейности! Ще превърнем лятната академия в ежегодно събитие, непрекъснато разширявайки нейния обхват и включвайки нови инициативи, за да отговорят на променящите се нужди на младежката аудитория в региона“, каза кметът Кирил Стоев по време на заключителното събитие, което се състоя в с. Дрен.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини