Роса Соколова ще представи новата си книга до чешма в гората на родното си Петково

Новата си книга „Зоници и зунки“ ще представи до чешма в гората, близо до родната си махала Орловица на смолянското село Петково авторката Роса Соколова. Тя заяви, че посвещава книгата на наследниците си, на корените си и на Бъднината ни. Книгата е един вид разговор с нейната внучка – за ценностите, за изконното, „с мисъл за смисъла“.

„Внучката ми Радослава е 13-годишна и е художник на книгата. На срещата на Вриса ще бъдат и представители на издателството –  Светулка 44 Атеней, София. Ще посрещна гостите си с погача и песен. Заедно всички ще почетем и ще си поговорим до чучура, прегърнати от духа на планината, до живителната сила на водата“, каза авторката“.  С общата си творба двете  – баба и внучка, „нижат огърлие, което ще предадат нататък, за да има памет, род, семейство и вяра.“

Роса Соколова е родена в Орловица. Казва, че от предците си е научила да разпознава времето, билките и хората. Високото я дърпа, увлича я и коренът. Още в детска възраст заживява с родителите си в Кърджали, а после и понастоящем – в Пловдив. Както казва тя: „Орловица не е гнездо на орли. Не е крепост, връх или река. Орловица е въздишка”.

Роса Соколова е автор на шест книги: „Неизплакана сълза“ – 1994 г., „Иконите, за които се моля“ – 2000 г., „Стръмна изповед“ – 2002 г., „Жената от огледалото“ – 2005 г. и „Невидимо – неведомо“ – 2014 г.

Авторката кани земляци и приятели на 24 август от 17 часа на Вриса (Пеещата  чешма) в Орловица, където ще представи шестата си книга “ Зоници и зунки“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини