Джо Байдън с прощално слово пред конгреса на Демократическата партия

Американският президент Джо Байдън с прощално слово пред конгреса на Демократическата партия. Мнозина определиха обръщението на Байдън като "лебедовата песен" на държавния глава.

Малко по-рано вицепрезидентът Камала Харис изненадващо се появи на партийния форум. Според програмата Харис е трябвало да изнесе реч на конгреса едва след два дни, но е пожела още днес публично да благодари на Джо Байдън за приноса му към партията и страната.

"Това ще бъде една велика седмица. Искам да дам началото ѝ, като почета нашия невероятен президент Джо Байдън. Джо, благодаря ти за историческото лидерство, за живота ти в служба на нашата нация и за всичко, което ще продължиш да правиш. Винаги ще сме ти благодарни, благодаря ти, Джо", заяви Камала Харис.

Междувременно конгресът на партията в Чикаго е съпътстван от многолюдни пропалестински протести. Има арестувани демонстранти.

С появата на Байдън в началото на четиридневното събитие завършва драматичното предаване на поста на неговата заместничка, след като той беше притиснат да се оттегли от партийните лидери.

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини