Трета тревога заради съмнения за умишлено отравяне на вода в Германия

Властите в Германия обявиха тревога и проверяват опит за саботаж с отравяне на питейната вода в близост го военна база в град Мехерних, разположен близо до границата с Белгия, в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщава АФП.

Жителите на Мехерних, който се намира на 55 км от Кьолн, и на околните населени места са били предупредени да не пият чешмяна вода до изясняване на ситуацията, нито да я ползват за къпане.

Предупреждението било издадено, след като е открита дупка в оградата на водоснабдително съоръжение, което захранва населението и близката военна база. Алармата на обекта не се е задействала.

Два сходни инцидента се случиха и преди два дни отново в Германия. Летището в Кьолн бе временно затворено заради подозрение за саботаж. И тогава бе открита дупка в оградата на съоръжение за съхранение на питейна вода, захранващо и база на военновъздушните сили. Втората тревога бе за обект в близост до база на НАТО.

„Заради нерегламентирано влизане в централата за водоснабдяване на град Мехерних е възможно питейната вода да е замърсена и опасна за здравето“, съобщиха в комюнике общинската управа и здравната служба на града, цитирани от БТА.

Засега проверките и в трите инцидента не потвърждават замърсяване на водата.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини