Международният джаз фестивал в Перник за втора поредна година ще събере на една сцена музиканти от цял свят на Пернишката крепост

Международният джаз фестивал в Перник за втора поредна година ще събере на една сцена музиканти от цял свят на Пернишката крепост.
 В събитието, което ще се проведе на 16 и 17 август и ще бъде със свободен вход, ще вземат участие едни от най-добрите джаз музиканти от цял свят. Тази година на крепостта ще бъде обособена и безплатна къмпинг зона за всички, които искат да бъдат част от двудневния фестивал.
В първия ден на "Krakra Jazz 2024" /16.08/, от 21:00 ч. участие ще вземат гръцката джаз звезда LIA HIDE, аржентинската изпълнителка Karen Souza и канадската група The Shuffle Demons. На второто издание на фестивала пред гостите на Пернишката крепост ще се представят и живите реге легенди от Ямайка Black Uhuru Official. Те са на сцена вече 50 години, носители на награда Грами и са една от най-популярните и разпознаваеми групи в света.
В съботния ден концерта на изпълнителите ще започне в 19:00 ч. Тогава на сцената на фестивала ще се представят Hilarious Disasters - проект на украинската пианистка Kateryna Ziabliuk Music и музиканти от Полша. KermesZ à l'Est - белгийска музикална група, която по уникален начин слива джаз, метъл и източноевропейски традиции. Кубинката Jany McPherson, която несъмнено е една от най-оригиналните изпълнителки, появили се на световната джаз сцена през последните години също ще бъде част от фестивала в Перник. Веднага след нея "Estudiantina Ensemble" ще представи традиционната си Естудиантина от слънчева Куба. Джаз програмата на втория ден на фестивала ще бъде разтърсена от нестандартният ямаец Brushy One String: Official Facebook Fan Page - опитал ръката и гласът си в много стилове, включително и свирене на тигани. Фестивалът ще закрият "Jambalaya Blues Band" от САЩ - блус класика с енергия и страст, събрани от дългогодишни музикални изживявания.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини