Десет екипа на пожарната и хеликоптер се борят с огъня край Харманли

20-и ден продължава борбата с огъня на българо-гръцката граница

Десет екипа на пожарната и хеликоптер гасят огъня край Харманли. Пламъците продължават да горят в близост до село Черепово.

Пожарът доведе до обявяването на бедствено положение в общините Харманли и Тополовград.

От областната дирекция на МВР заявиха, че няма опасност за населените места, но продължават работа на терен, съобщи Нова тв.

Охраняваме огъня и днес, каза старши комисар Митко Чакалов, директор на регионалната дирекция на пожарната, цитиран от бТВ. Той обясни, че на място има и верижни машини. Огънят е горял на площ от 12 000 дка и в момента е ограничен.

Единият от двата фронта на пожара вече е спрян, съобщи БТА. Ограничен е ходът на огъня в посока село Главан в старозагорската община Гълъбово и силите се съсредоточават на другия фронт към село Изворово.

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да участват и в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Вятърът и високите температури продължават да разпалват огнища на източния фронт на пожара, а днес се очаква още по-голям брой хора да се включат в гасенето им по земя. Ще продължи и обливането на огъня с вода по въздух, съобщи БНТ. Все още няма опасност за населените места, въпреки това около селата Петрово и Голешево се изграждат просеки превантивно.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини