Преди да стане известен, Bryan Adams е съавтор на две песни за Kiss, сега той записа свои собствени версии

Видеоклипът на Bryan Adams към “Rock And Roll Hell” беше заснет на покрива на емблематичната Royal Albert Hall в Лондон

Bryan Adams стартира свой собствен звукозаписен лейбъл, Bad Records, и първото му издание е 7-инчов сингъл, включващ две песни, в които канадската звезда е съавтор за Kiss, преди да стане международна звезда.

Работейки с дългогодишния си партньор в писането на песни Jim Vallance и басиста на Kiss Gene Simmons, Adams работи върху “Rock And Roll Hell” и “War Machine” за албума “Creatures Of The Night” на Kiss през 1982 г., годината преди неговия собствен пробив “Cuts Like a Knife“.

„Бях щастлив да работя с тях тогава“, казва Adams. „Бях разорен текстописец, дойде в идеалния момент. Докато седях с групата, Gene ми изсвири този фантастичен бас риф, който в крайна сметка се превърна в гръбнака на “War Machine”. Опитвах се да измисля тема, която можеше да съответства рифа и излезе със заглавието, което всъщност беше почит към комикс герой.

„“Rock And Roll Hell” всъщност беше песента на Jim, която беше издадена няколко години по-рано с Bachman Turner Overdrive. Предложих да я пренапишем с Kiss, тъй като темите за ада и войната бяха странно на преден план в съзнанието ми по това време. Невероятно е да си помислим, че тези теми за съжаление са актуални в света днес, но съм много благодарен на момчетата от Kiss, че ми дадоха шанс тогава“.

Adams също представи видеоклип към “Rock And Roll Hell“, който е заснет на покрива на емблематичната зала Royal Albert Hall в Лондон по време на поредицата от концерти “So Happy It Hurts Tour през май. Сингълът вече е наличен в стрийминг платформите, докато виниловото издание ще бъде налично на 30 август. Вече е достъпно за предварителна поръчка.

Adams започна поредица от концерти в родната си провинция Квебек на 2 август, като датите в континентална Европа започват в Германия следващия месец. Той ще завърши годината в Индия и ОАЕ. Пълните дати по-долу.

Източник: rockthenight.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини