Назарян след срещата с Радев: Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери

Това заяви председателят на 50-ото НС

Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Това заяви Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев. Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен премиер.


"С държавния глава проведахме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания", подчерта тя.


По думите ѝ двамата са разговаряли и за  нейното "евентуално съгласие за приемане на поста  служебен премиер". "Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни.  А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес", категоричена е Назарям.

Тя подчерта, че "ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа".

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини