Смартфоните OnePlus Ace 5 ще получат нов чипсет и батерия с голям капацитет

OnePlus наскоро представи първия си Android-смартфон с голяма батерия от 5500 mAh, наречен OnePlus Ace 3. Известен в международен план като OnePlus 12R, този смартфон се превърна във флагмански модел за компанията. Според информация от авторитетния инсайдър Digital Chat Station, компанията вече подготвя наследник на този модел, който вероятно ще се казва OnePlus Ace 5 и може да излезе на пазара преди края на 2024 г.

Според предварителните данни, OnePlus Ace 5 ще работи с най-новия процесор Snapdragon 8 Gen 3, който ще бъде стъпка напред от предишния Snapdragon 8 Gen 2, използван в OnePlus Ace 3. По-интересното в случая е, че Pro версията на Ace 5 може да получи процесор от следващо поколение – Snapdragon 8 Gen 4. Това обещава значителни подобрения в скоростта на обработката на данни и цялостната производителност.

И двете нови устройства, Ace 5 и Ace 5 Pro, могат да бъдат оборудвани с усъвършенствани силициеви анодни батерии. Очаква се батерията на Ace 5 да остане 5500 mAh, докато Ace 5 Pro може да получи подобрена версия на батерията, която ще достигне 6100 mAh. Това ще позволи по-продължително време за автономна работа с едно зареждане и подобрена енергийна ефективност.

Освен това Digital Chat Station спекулира, че дизайнът на OnePlus Ace 5 и Ace 5 Pro може да бъде подобен на този на OnePlus Ace 3 Pro, използвайки премиум материали за задния капак. Възможно е смартфоните да получат покритие от керамика, кожа или закалено стъкло. Това не само ще повиши естетическата привлекателност на моделите, но и ще им даде усещане за лукс и високо качество.

Що се отнася до RAM, новите модели могат да бъдат оборудвани с до 24 GB RAM, което ще осигури изключителна скорост и ефективност при извършване на многозадачни операции.

Като цяло, с всички тези очаквани актуализации и подобрения, OnePlus Ace 5 и Ace 5 Pro трябва да бъдат сред най-очакваните смартфони на 2024 г., привличайки вниманието на потребителите, търсещи иновативни и мощни устройства.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини