Учениците от ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ се завърнаха след практика в Испания

    Учениците от Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“, Хасково се завърнаха от практика в испанския град Малага.

    20 младежи от специалностите Автотранспортна техника, Електрообзавеждане на транспортна техника, Електрически превозни средства прекараха две седмици в слънчева Испания по проект „Практика в Испания – мотивация, възможности и професионална реализация на младите автотранспортни специалисти на ПГТАТ „2023-1-BG01-KA122-VET-000127961 по програма Еразъм+.

    По време на престоя си в Малага учениците развиха практически умения за диагностика и ремонт на ходова част, демонтаж и балансиране на гуми и джанти, спирачна система, запалителна система, скоростна кутия, вкл. подмяна на лагери, зъбни колела, уплътнения, охладителна система, вкл. смяна на масла и филтри, осветителна и сигнална система и други. Така учениците затвърдиха своите практически знания и умения и ще бъдат още по-подготвени за следващите етапи от обучението им.

    Младежите се учеха да работят със съвременни инструменти, да водят сервизно досие на МПС, да разчитат техническа документация и други в модерно оборудваните сервизи на фирмите партньори по проекта. Практиката в Испания подобри знанията на учениците по английски език, подпомогна развиването на различни качества като отговорност, работа в екип, самостоятелност и знания за живота в друга държава.

    Вечер младежите имаха свободно време за разходки из красивия град Малага. През почивните дни от автомобилната практика учениците от ПГТАТ посетиха Музея на видео игрите, разходиха се с катамаран в морето и почиваха на плажа, посетиха и разгледаха град Гранада.

    За радост на училището през следващата учебна година учениците отново ще могат да практикуват в слънчева Испания по изпълнение на следващия спечелен проект.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини