Загиналият арестант е бил криминално проявен, задържан е на гонка на магистралата

32-годишният, който загина вчера при опит за бягство от ареста в Димитровград, е бил познат на органите на реда и е от град Стамболийски, област Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Той е бил арестуван на 3 август около 13:30 часа на 37-ми километър на автомагистрала „Марица“. Тогава полицаи са подали сигнал за проверка на лек автомобил „Хонда“, шофиран от мъжа. Той обаче не се подчинил и поел в посока Пловдив. Последван е от полицейски автомобил. По пътя водачът на бягащия автомобил отбил и от него изскочили и се разбягали петима мъже, които са заловени. Нелегалните мигранти се самоопределят като сирийци.

Преди да успее да потегли, шофьорът е задържан. Чуждите граждани, всички пълнолетни, вече са приведени в Центъра за настаняване в Любимец.

Припомняме, че задържаният се промушил през решетките на ареста в Районното управление в Димитровград и падна от 4-тия етаж, при което е загинал на място.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ти
    Тина
    12 -9
    14:56, 5 авг 2024
    Тоя човек роднини няма ли,да попитат как ще избяга със скок от четвъртия етаж. Щото прокурора сигурно няма да се сети да пита.
    • Бъ
      бъз
      11 -3
      15:12, 5 авг 2024
      ПрокурорЪТ ще се сети, не го мисли. Това му е работата.
      Ама как този е минал през решетките или там някъде другаде - това е проблемчето.
      Местата за задържане все още са слабо място в МВР. Въпреки че имаме препоръки и доста министърчета се смениха, ситуацията не е добра.
      А това за криминалните прояви на вече починалия даже не трябва да се коментира. Вече няма значение и изглежда като пошла клюка и опит за някакво оправдание.
  • 2
    Йо
    Йордан
    17 -5
    15:28, 5 авг 2024
    Какво като е бил криминално проявен. Не трябва хора да умират в полицията при съмнителни обстоятелства !!! Никой не ви вярва
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини