Хасковската противопожарна служба с нов автомобил

Изображение 1 от 5

    На кратка церемония в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи на служителите от пожарната ключовете за 6 специализирани автомобила с оборудване за пожарогасене и спасителни дейности при пътнотранспортни произшествия и един медицински автомобил. Един от противопожарните автомобили е получен от Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково. С новата пожарна ще се повиши капацитета за реагиране при произшествия. 

    „Ситуацията в страната е такава, че вероятно още в следващите дни новата техника да бъде на терен“ – отбеляза вътрешният министър. 

    Доставката на новата техника на обща стойност почти 3,9 млн. лeва е началото на още много други. Очаква се огнеборците да получат пожарни автомобили, оборудване и лични предпазни средства. Закупуването на оборудването е финансирано по Фонд за безопасност на движението по проект. 

    Събитието се състоя в присъствието на заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров, главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директора на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов и директора на СДПБЗН старши комисар Веселин Гетов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини