Жители на кв. „Република“ пропищяха от незаконно сметище

    Жители на хасковския квартал „Република“ се жалваха от незаконно сметище, което буквално трови въздуха им. Най-ощетена е 74-годишната Гюлтен Мустафа Реджеб, която живее на ул. „Простор“ 14.

    „С два инфаркта и 7 стента съм. Не мога нито да изляза на улицата, нито да седна на двора. Ужасна смрад се носи из близките къщи. Непоносимо е“, жалва се Гюлтен.

    „Миризмата наистина е ужасна. Малки деца отиват и играят сред боклуците. Ще стане беля - или ще се задушат, или ще хванат някоя зараза. Цялата махала ще пламне“, възмущава се неин комшия. 

    Въздухът около незаконното сметище наистина е ужасно замърсен и труден за дишане, увери се наш екип на място.

    Гюлтен се е жалвала в Община Хасково. Получила е официален отговор с дата 11 юли т.г.  От общината са обещали да почистят мястото. Жената и комшиите й обаче недоволстват, че купищата с боклук растат и все още не са почистени.

    „Почистваме редовно незаконните сметища, не само в този район, но и в целия град. За съжаление, след като почистим, хората започват пак да изхвърлят боклуци. И след няколко дни резултатът отново е същия“, казаха за Haskovo.net от Община Хасково.

    Освен това в сила е заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман, с която се забранява работата с тежка техника заради жегите и опасността от пожари. 

    „Тази заповед важи и за техниката на общинското предприятие „Екопрогрес“, въпреки това ще направим всичко възможно да реагираме, колкото се може по-скоро“, обещаха от кметството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ка
      Как? Не е възможно
      36 -4
      14:45, 2 авг 2024
      С толкова съвестни служители в КОРз-ХАСКОВО. Нали ги направиха даже повече служители да (взимат общински заплати) и да пазят от сметища.
      Ех язък значи. Иначе всичко друго е точно. Де*а и гърбавите
    • 2
      Нали е корзаджия и той. Да иде да види в махалата какво правят братята
    • 3
      Ет
      Ето линк
      30 -3
      14:57, 2 авг 2024
      https://www.haskovo.net/news/555642/resheno-naznachavat-oshte-6-sluzhiteli-v-korz-zaradi-smetishtata

      А заглавието е:

      Назначават още 6 служители в КОРз заради сметищата

      Голям майтап.
      Лошото е, че е за наша сметка.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини