Тя спря войната: жена с количка спря престрелка между украинци и руснаци

Kадри от птичи поглед бяха публикувани в канала War Gonzo, в разгара на ожесточена битка в посока Авдеевка между руски и украински военни сили, жена с количка  преминава по пътя между двете обстрелващи се страни. Жената игнорира интензивния огън от двете страни и си продължава по пътя.

Според оператора на дрона жената се е появила на пътя внезапно и не е била забелязана докато не стигнала до открит участък от пътя, който бил обстрелван от двете страни. И с появата й стрелбата започна да отшумява, а след това напълно е спряла.

И изведнъж, сякаш по чудодейна индикация, стрелбата от двете страни рязко спира. На бойното поле цари тишина. Жената с количката, отделяйки време и периодично спирайки за почивка, продължава пътуването си по пътя, заобиколена от абсолютна тишина. Смъртта в този момент сякаш беше пренасочила вниманието си към друг сектор на фронта, коментира оператора на дрона наблюдаващ бойното поле.

"Цивилната жена благополучно стигна до селището, не знам повече. После липсваше на всички. Огънят спря от всички страни. Тя стоеше между нас и въоръжените сили на Украйна, още пет минути на ничия земя, почиваше", казва операторът.

Дори в разгара на най-интензивните военни действия, цивилни могат да бъдат намерени в градовете и селата. Най-често това са възрастни хора, които не могат и не искат да напуснат домовете си. И те няма къде да отидат. Има и семейства с деца, които по някаква причина не са имали време да напуснат зоната на конфликта и сега са принудени да се крият в мазета и руини. Те преживяват най-трудните времена. Тези хора по същество са заложници на обстоятелства, от които не могат да се измъкнат. Те могат само да чакат, да се молят, да се надяват на чудо и да продължат живота си в трудни условия. И да вярваме, че някой ден този кошмар ще свърши, коментиран от руския сайт МК

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини