Организират безплатни обучения за безработни в Хасково

Курсове за езикова грамотност, чужди езици, за математическа компетентност или за такава в областта на точните науки, технологиите и инженерството са организирани за безработни или неактивни лица от област Хасково, включително и от цялата страна. Инициативата е на Агенцията по заетостта, а от 15 юли започна приемът на заявления.

Курсовете ще се финансират по проект „Започвам работа“ – Компонент 2 – „Обучение“. Предвижда се да бъдат предоставени ваучери за обучения за придобиване на професионална квалификация или част от професия. Курсовете са с различна насоченост, а безработните и неактивни лица ще могат да преминат обучения и по личностна и социална компетентност, както и за придобиване на умения за учене. Ваучери ще се получават и за курсове по гражданска и предприемаческа компетентност.

Списък с обученията и доставчиците, които ги предлагат, може да намерите в сайта на Агенция по заетостта на този линк. Допълнителна информация, както и консултация за включване в обученията с ваучери, може да бъде получена във всички бюра по труда в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини