ИТН на разговори с независимите от Величие и ДПС за третия мандат

„Има такъв народ“ ще проведат разговори с независимите депутати от парламентарните групи на Величие и ДПС, предаде БГНЕС.

От ИТН изпратиха покана до независимите депутати от Величие, напуснали парламентарната група и довели до нейния разпад – Юлиана Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова, Ирена Негинова. Поканата е изпратена и до останалите независими от групата на „Величие“ - Христо Борисов, Николай Марков, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева. Покана е изпратена и до Джевдет Чакъров и независимите от ДПС.

„Страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза. Не на последно място е нарушено и доверието между гражданите и техните народни представители. Едва ли има отговорен депутат в 50-ото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, написаха в поканата си ИТН.

Президентът Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет на ИТН. Тошко Йорданов заяви, че се надява до края на седмицата да имат представа дали ще има възможност за съставяне на правителство с третия мандат. Ще проведем разговорите с партиите в присъствието на медиите. Няма политически представители, които да не знаят, че ако не приемем в законодателството някои закони за Плана за възстановяване и устойчивост и отидем на избори, всъщност, губим всичките пари по ПВУ“, добави той. Според Йорданов база за здрав разум има.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини