Село Воден изпрати бус с подкрепа и надежда към с. Воден

Тази сутрин бус с дарения от жителите на димитровградското село Воден замина към ямболското с. Воден, за да помогнат на воденци в трудния момент, след като загубиха жилищата си в пожара, обхванал селото им.

Малкото димитровградско село с около 280 жители се е организирало бързо в лицето на читалището и кметството в селото и са започнали да събират дарения. Даренията са от одеяла и възглавници през дрехи, посуда и индивидуални хранителни пакети за всеки пострадал. За да могат да са максимално полезни, от нашенското село са събрали информация, от какво имат нужда пострадалите, какви размери дрехи носят и какъв е броят на бедстващите.

Осигурен е транспорт от димитровградска фирма и тази сутрин започна товаренето на буса, който към 10:30 отпътува към едноименното ямболско село. Още днес бедстващите ще получат помощите, които да им помогнат в трудния за тях момент.

Всеки кашон носи и посланието на димитровградските воденци, което гласи -  "Мили хора, не губете надежда, не губете вяра! Приемете от нас не подаяние, а подадена ръка в трудния момент. Животът е най-ценен! Бъдете живи и здрави, а всичко друго се гради и възстановява!"  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини