Малко над 1% от пациентите в Област Хасково са сменили личния си лекар

Изображение 1 от 2

    Малко над 1% от живеещите в област Хасково са сменили личния си лекар. Това съобщиха за Haskovo.net от Регионалната здравноосигурителна каса. По традиция през месец юни всички желаещи имат възможност да променят джипито си. 2524 души в цялата област са се възползвали от това право. В сравнение - през декември миналата година това са направили 5 479 лица.

    Най-много хора са сменили личния си лекар в община Симеоновград - малко над 29% или 533-ма души. Причината за това е, че единият от личните лекари, който работи на територията на общината се е отказал от практиката си. Това е наложило всички пациенти на медика да бъдат пренасочени към други джипита. Заради прекратената практика на територията на симеоновградско е разкрита друга, посочиха от Здравноосигурителната каса.

    В най-голямата община - Хасково 858 души са променили личния си лекар през юни. Това е под 1% от всички 94 806 лица, които разчитат на грижите на джипи. За сравнение през декември 2023-та година нов лекар са си избрали 3054 хасковлии или 3,22% .

    Нова промяна на личен лекар ще може да се направи след 6 месеца - през декември. Това може да стане и онлайн, но само при положение, че лицата разполагат с квалифициран електронен подпис.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини