Загадка: Кой е този знак на димитровградски булевард и защо е там?

    Натъкнахме се на пътен знак на главния димитровградски булевард "Г.С.Раковски", който е странен и за мястото, на който е поставен, и за това какво прозира отзад.

    Погледнато от далеч виждате знака В34 , който слага край на забраните, въведени с пътни знаци преди него, но нещо не ни изглежда наред. Осъзнаваме, че знакът няма правилна ориентация и 3-те черни линии, които са с неправилен наклон. Знакът трябва да има 3 черти с наклон от горе дясно към долна лява част на кръга, а той е с 3 черти от ляво на дясно.

    Този знак се поставя, ако трябва да бъдат отменени повече от две забрани, наложени с пътни знаци В24, В25 или В26

    В наредбата пише: Пътен знак В34 се използва само в случаите, когато се отменят едновременно две или повече забрани, въведени с пътни знаци В24, В25 или В26.

    Следващия проблем е, че от кръстовището до този знак няма знаци, чиято сила трябва да бъде отменяна с него, което прави наличието му ненужно.

    Приближавайки се по-близо до знака забелязваме, че под белия фон с три линии, прозира друг прикрит знак, В27 ( Забранени са паркирането и престоят ). Странният знак е поставен точно над  знак за наличие на автобусна спирка, което прави и наличието на В27 нелогично, защото той би важал и за автобусите от градския транспорт, на които да е забранено да спират на спирката, което би било абсурдно.

    Кой е този знак и дали има място там за нас остава загадка, кой го е поставил и с каква цел, можем да гадаем и да предполагаме.

    Хрумва ни едно предположение, гражданин да е поставил сам знака, който преди това да е преправил от В27 ( Забранени са паркирането и престоят ) на В34 (Край на забраните, въведени с пътни знаци.), за да избегне евентуални глоби заради спиране/паркиране на спирката, въпреки че и това не би трябвало да му помогне, защото в ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА пише:

    Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
    3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;

    И поради тази точка не би трябвало да му се размине глоба, ако спре на спирката на градския транспорт. Ако този който е поставил знака, може да даде обяснение, кой е този знак и каква е целта му, може да го напише в коментар под статията.

    По снимки от гугъл стрийт виждаме, че този знак в това състояние е на това място от поне 1 година, защото е заснет от камерите на гугъл март месец 2023г.
     
     
    От наша страна ще изпратим запитване към органите на реда, трябва ли да има втори знак над този за спирка на градския транспорт и ако да, какъв трябва да е той.
     
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини