Очила на Джон Ленън и 33 черно-бели снимки отиват на търг

Чифт кръгли очила със сини оттенъци, подарени от Джон Ленън на мъж, който посещава студиото Abbey Road, ще бъдат продадени. Очаква се очилата в стил Джон Ленън, подарени на мъжа през 1968 г., да достигнат до 3 000 паунда, предаде BBC.

Колекция от снимки, направени в прочутото студио за музикални записи, включително някои от тях, заснети в деня на фотосесията за обложката на албума The Beatles, на която групата преминава през пешеходна пътека. Предметите ще бъдат продадени на търг на 31 юли във Farleigh Golf Club в Съри.

Говорител на Catherine Southon Auctioneers & Valuers заяви, че очилата са били връчени от самия Ленън на мъж, който е бил с приятелката си. „Младият мъж видял, че очилата са поставени на пианото и отишъл да ги вземе, но тогавашната му приятелка му казала да ги остави, на което Ленън отговорил: „Няма страшно, може да си ги вземе“ - казаха те.

Колекцията от 33 черно-бели снимки, направени в Abbey Road, ще бъде продадена заедно с авторските права за приблизителна цена от 200 до 300 паунда. Тя включва снимки на Пол Маккартни, Джордж Харисън, Джордж Мартин и Ринго Стар, предава БГНЕС.

Припомняме, че в края на месец май китара на Джон Ленън бе продадена за рекордната сума от почти 3 милиона долара.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини