На Венера „чуха“ първата рап песен

Ако животът на Венера случайно е потръгнал за някои организми, то на 12 юли те са получили поздрав от Земята с първата рап песен, изпратена от НАСА в дълбокия Космос. Парчето „The Rain (Supa Dupa Fly)“ на Миси Елиът е пропътувало 254 млн. километра за 14 минути, съобщават от американската космическа агенция дни след постижението.

Песента е била изпратена чрез радиоантени край Барстоу, Калифорния, които обичайно се използват за проследяване на космически апарати, изпращане на съобщения и получаване на данни. Под „дълбок“ Космос се възприема пространството отвъд тъмната страна на Луната.

Това е вторият път, в който НАСА излъчва песен в Космоса – за първи път го прави през 2008 г., когато до повърхността на Полярната звезда е изпратена „Across the Universe“ на „Бийтълс“. В случай, че е имало получатели, към момента те не са дали знак, че са чули песента.

В творчеството на Миси Елиът често има препратки към Космоса, отбелязват от НАСА. Тя е първата хип-хоп изпълнителка, вписана в Залата на славата на текстописците и първата рапърка в Залата на славата на рокендрола.

Излъчването на песни в Космоса е рядка практика, но това далеч не е първият път, в който човешка музика напуска земната атмосфера. През 1977 г. в дълбокия Космос са изпратени американските космически апарати „Вояджър 1“ и „Вояджър 2“, а на борда им се намира Златната плоча, част от която е и „Излез е Дельо хайдутин“ в изпълнение на Валя Балканска.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини