Заради водния цикъл от днес ще е временно затворен важен пътен участък в Перник

Временно затворен от утре ще е важен пътен участък в Перник, съобщиха от общинската администрация.

Мярката е наложена заради започващата подмяна на водопровод и канализационни тръби между бул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Стримон“ в квартал „Твърди ливади“. Дейностите са част от проекта за водния цикъл.

С цел облекчение на движението и придвижването на превозните средства се въвежда временна организация засягаща и автобусните линии с номера едно и седем.

От Община Перник уточняват, че отворена за движение ще е ул. „Бродо“, а живеещите в квартал „Хумни дол“ ще имат възможност да се движат по ул. „Георги Мамарчев“. Излизането от квартала ще става по ул. „Стримон“ и пътен възел „Хумни дол“. Затруднения ще има и в движението на идващите от външноградския път автомобили.  

За товарните превозни средства, пътуващи към Сърбия през ГКПП „Стрезимировци“, се въвеждат обходни маршрути през пътен възел „Батановци“ и гр. Брезник.  

Във връзка с ремонта временно няма да функционира спирка „Бели брег“ за линиите с номера едно и седем.

През юни т.г. временна организация на движението в Перник бе наложена заради започналото изграждане на нов пешеходен мост над река Струма на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в района на кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини