Делчо Корчев: Очакваме един по-добър сезон

Делчо Корчев е един от ръководителите на ФК „Саяна Хасково“. От години бизнесменът влага средства в развитието на футбола в областния град. Към настоящия момент е член на Управителния съвет на ФК „Саяна Хасково“. Срещнахме се с него във връзка със започналата предсезонна подготовка и предстоящото ново първенство в Трета Югоизточна лига.

Г-н Корчев, отборът вече изигра първата си контрола. Победихте „Загорец“ с 5:0. Какво видяхте от състава в този мач?

- В момента не се гледат цели и резултати, тук се гледа как се напредва в подготовката, беговите упражнения, кой как се чувства физически и се правят експерименти спрямо млади и опитни футболисти, да се напасва състав с две думи.

Като говорим за състав, привлякохте три нови попълнения, ще има ли още трансфери?

- Ние имахме нужда от тях. Следяхме ги. С Влади Узунов имахме разговори още преди година, така назряха нещата, че дойде момент, в който той пожела да помогне на отбора, да се върне в Хасково, да завърши кариерата си тук при нас. Мисля, че ще ни е много полезен и ще ни помогне да постигне целите си. Другите момчета Боримир Карамфилов и Илия Николов също са опитни футболисти. Това, което иска треньорският щаб, мисля, че го намерихме. А по въпроса дали ще има още играчи, Вие знаете, никой не се отказва от добри футболисти. В края на селекцията винаги излизат някои много добри оферти и ако излезе някой добър играч, няма да се лишим от него.

Всъщност прави впечатление, че и тримата нови имат солиден стаж в професионалния футбол.

- И тримата са много опитни футболисти, нашият отбор има нужда от опит и рутина. Млади футболисти и добри подрастващи имаме, но за да гониш цели трябва да имаш добри опитни футболисти. И тримата са такива. За визитки няма какво да говоря. Влади Узунов е два пъти носител на Купа България, Боримир Карамфилов и той е много добър футболист, Илия Николов пък започна преди години в Хасково, сега с желание прие офертата, иска да помогне на отбора. Така че и тримата имат достатъчно опит, за да вдигнем класата на отбора.

Утре предстои втората контрола от подготовката. Съперник е отборът на „Черноморец“ (Бургас), с който „Саяна Хасково“ се бореше за първото място в по-предишния сезон. Тимът игра във Втора лига, сега отново е в Трета група.

- „Черноморец“ пак ще се бори с Хасково. Да се надяваме ние да излезем победители от тази надпревара. Добър и опитен отбор, запазиха гръбнака на състава си, предполагам, че ще се борят да си върнат професионалния статут. Това е футболът. Колкото повече добри отбори има и конкуренцията е по-висока, толкова се вдига нивото на футбола и няма право за сърдене. По-добрият продължава нагоре.

Кога е контролата с „Черноморец“ и къде? Кога ще бъде и първата контрола на „Саяна Хасково“ на Ямача?

- Утре играем с „Черноморец“ в село Бояджик, Ямболско. Мачът е от 10:30 часа. В сряда приемаме „Национал“ (София). Двубоят в Хасково мисля, че ще е от 18:30 часа. Началото не е окончателно, понеже времето е много топло. Може и да има лека промяна в началния час. Доколкото знам от треньорския щаб другата събота играем с „Асеновец“. Ще ги поканим да дойдат тук, понеже в момента техният стадион не е в добро състояние. Най-вероятно този мач отново ще е в Хасково.

Какъв сезон очаквате?

- Очакваме един по-добър сезон. Една точка повече от миналия, една победа повече, за да ни помогне да си постигнем целите. Затова и надграждаме постоянно, в един момент дано да се получат нещата, които искаме.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Нападател
    0 -4
    20:37, 12 юли 2024
    Който е заложил на футбола винаги е печелил,но ...... Виж коментара
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини