ДПС решава дали ще направи опит да състави правителство

Днес ДПС решава дали ще направи опит да състави правителство. Очаква се парламентарната група да се събере, като в срещата няма да участват изключените депутати Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Русел Айфад.

Вчера Делян Пеевски обяви, че ако се стигне до изпълняване на втория мандат, той няма да е кандидат за премиер и ще изпратят запитване за подкрепа към всички политически формации в Народното събрание.

Делян Пеевски покани през медиите Ахмед Доган на среща

"Ние няма да разиграваме държавата. Ако видим, че има шанс за мнозинство - отиваме и го взимаме. Аз няма да бъда кандидат за премиер. Но нека първо да минат консултациите", заяви председателят на ПГ на ДПС след среща на част от областните ръководители на партията в столичен хотел, която продължи около 3 часа.

Решението да се направи опит с втория мандат е ново. Веднага след като кабинетът "Желязков" не събра необходимата подкрепа, като затова допринесе и разделението в ДПС, Пеевски заяви, че Движението веднага ще върне втория мандат за съставяне на правителство неизпълнен, за да се ускори процедурата.

След срещата с областните председатели вчера обаче той каза, че ДПС ще опита да реализира втория мандат. Другият председател на ПГ на втората политическа сила Джевдет Чакъров не присъства на вчерашната среща. 

Поводът за нея Пеевски обясни с тормоза и натиска върху хората, упражняван от Чакъров. Той се обаждал по късна доба, за да увещава областните ръководители на партията да не идват в София. От думите му стана ясно, че притисканите ще подадат жалби.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини