Десетки перничани се включиха в активностите, част от празника на китайската култура

Изображение 1 от 4

    Десетки перничани се включиха в активностите, част от празника на китайската култура, организиран в съботния ден съвместно с институт „Конфуций“ при Великотърновския университет, посолството на Китай и Българската федерация по Ушу. В рамките на няколко часа малки и големи се запознаха с китайска калиграфия, връзване на китайски възли, традиционни китайски игри, игра с копринен дракон и други. Посетителите имаха възможност да си направят снимки за спомен, облечени с традиционни китайски дрехи и аксесоари.
    Представителите на българската федерация по Ушу представиха демонстрация на основните стилове в Тайдзицюан -Чън и Ян фамилен стил, компилация от Кунг Фу стилове, те демонстрираха и своите бойни умения с алебарда, мечове и саби.
    Кулминацията на съвместните тържества бе концертът на познатия по целия свят китайски етно ансамбъл „Ih Tsetsn“, който се проведе в Двореца на културата. Със своя уникален артистичен чар и голяма културна стойност ансамбълът, чийто членове са израснали в зелените степи на Вътрешна Монголия, може да се похвали с редица изяви в Китай, Германия, Италия, Канада, Швейцария, Швеция, Белгия и САЩ, а през 2014 г. изнасят соло концерт в „Кенеди център“ във Вашингтон.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини