И ГЕРБ, и ПП-ДБ не очакват правителство в този парламент, отиваме към избори

„Не виждам кой ще подкрепи втория мандат, ПП вече не съществува, коалицията влезе с гласовете на ДБ“. Това заяви в ефира на ''Здравей, България“ по NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който бе предложен за енергиен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

„Шансът за реализация на третия мандат е около 1%", посочи още Добрев.


Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев пък заяви в ефира на bTV:


„В рамките на това НС не ми се струва, че може да има правителство. Посочете нормална държава, в която първият да се е отказал от мандата си, да е подкрепил втория и да му е дал 99% от състава на кабинета, и вторият да има претенции. Функция от процесите е невъзможността 7 пъти да създадем правителство. По всичко личи, че отиваме на нови избори“.


„Ние сме в политическа криза, а излизането може да се случи само с политически решения, взети от ярки политически фигури. Криенето зад ескперти е неефективно решение. Модел на експертно правителство ще усложни ситуацията и ще задълбочи политическата криза“, каза по БНТ техният колега Тома Биков.


Той подчерта, че ГЕРБ са били готови с 68 депутати да предложат правителство на малцинството и да се превърнат в малка политическа група.

Лена Бориславова от ПП-ДБ също е на мнение, че правителство едва ли ще има:


„39 народни представители имаме в това Народно събрание, нямаме легитимността, дадена от българските граждани, да определяме каква е посоката“, заяви тя на влизане в парламента на въпрос какво ще се случи, ако ПП-ДБ получи втория мандат от Радев.


„По-скоро не очаквам да има възможност за съставяне на правителство в това Народно събрание“, каза Бориславова.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини